Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Ünlü Sanatçı Murat Yasin Bağcı Meydan Okudu “Siz Kimsiniz?”

En büyük müzik platformlarından NetD Müzik’te son dönemin en çok dinlenilen Murat Yasin Bağcı’nın Siz Kimsiniz? şarkısı, Tik Tok ve diğer sosyal medya platformlarında en çok paylaşılan şarkılardan oldu.

Ünlü Sanatçı Murat Yasin Bağcı Meydan Okudu “Siz Kimsiniz?”
Ucuz Web Tasarım
10.12.2022
A+
A-

Şarkısındaki sözler genç takipçileri tarafından slogan olarak paylaşılan yetenekli sanatçı ile keyifli ve samimi bir röportaj yaparak başarısının ve sanatında ki derinliğin sırlarını sizler için araladık. Keyifle okumanız dileğiyle.

Öncelikle röportaj teklifimizi kırmadığınız için teşekkür ederiz. Sizi daha yakından tanımak isteyen hayranlarınızla Murat Yasin Bağcı’nın benimsediği bir sözü paylaşır mısınız?

Bana platformunuzda yer verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Beni yaşamda diri tutan tek bir söz vardır.

“Beni görünmezken gör, çünkü görünürken zaten herkes görüyor.”

İlk klibinizle ve şarkınızla çok konuşuldunuz ama bildiğimiz kadarıyla farklı yetenekleriniz de var. Geleceğe dair hedefleriniz neler?

Tüm yeteneklerimi kapsayan bir proje yapmayı hedefliyorum. Kendi yazdığım, yönettiğim, müziklerini yaptığım, video düzenlemesini, tasarımını ve aynı zamanda da başrolünde de olduğum projeler üretmek istiyorum.

“Gerçek sanatçılar her daim eserleriyle anılırlar”

Bir sanatçı olarak kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Her görüşe ve fikre saygı duyarım. İnsanların dini, dili, ırkı özel hayatı v.b beni ilgilendirmez. Sadece bana da saygı duyulmasını beklerim. “Sevmek mecburi değil ama saygı duymak mecburi” diyenlerdenim.

Sanata ve sanatçı olmaya bakış açınız nasıl acaba?

Günümüzde sanatçı olmak ve ünlü olmak karıştırılıyor. Oysa her popüler, ünlü olan sanatçı olmadığı gibi, her sanatçı da ünlü, popüler olacak diye bir kaide yoktur.

Sanatçı, sanat adına bir şeyler üretene denir. Geri kalan üretmeden hiçbir yeteneği olmadan popüler olan kişiler ise bir süre sonra unutulup piyasadan silinmeye mahkumdur. Çünkü gerçek sanatçılar her daim eserleriyle anılırlar.

Çok küçük yaşlardan sanatçı olacağınızı anlamış mıydınız?

Aslında evet. Müziğe ve sanata küçük yaşlardan beri meraklıydım. Henüz 4-5 yaşlarındayken şarkılar söylemekle kalmayıp, çevreden bulduğum tahta sopalardan ilk gitarımı ve mikrofonumu yaparak sokakta kendimce konserler verirdim. Müziğin yanı sıra resme, edebiyata, tiyatroya ve bilime de daha çocukken ilgi duyardım.

11 yaşındayken ilk kitabınızı yazıyor, 12 yaşında müzik öğretmeniniz tarafından keşfedildikten sonra müzik korosuna dahil ediliyorsunuz. Size doğuştan sanata yetenekli bir sanat aşığı diyebilir miyiz?

Bu nazik soruya şu şekilde cevap vermek isterim. Koroda şarkı söylemenin yanı sıra çeşitli tiyatrolarda rol aldım ve dansta ettim. Ayrıca o yıllarda gitarı çok istememe rağmen ailem alamadığı için kartondan bir gitar yapıp ayakkabı ipi ile boynuma asarak müzik derslerinde şarkılar söylemeye devam ettim.

3 yıl boyunca koroyla birlikte okul adına özel günlerde sahne aldıktan sonra, koro çalışmalarının bitmesinden dolayı yalnız kalacağım için, 8.sınıfta aylarca ağladığı mı bilirim.

Ailem müziğe olan delice tutkuma artık karşı koyamamış ve bana gerçek bir gitar almıştı. Gitar çalmayı da diğer şeylerde olduğu gibi uzun çabalarım sonucunda kendi kendime öğrendim.

Küçük yaşlardan beri sanatçı olmak hayalinizmiş anladığımız kadarıyla. Bize ünlü bir sanatçı olma yolculuğunuzu kısaca anlatır mısınız?

Öncelikle kendimi ünlü olarak tanımlamıyorum. Aslında küçükken hayalim bilim adamı olmaktı. Çünkü durmadan doğayı gözlemleyip, deneyler yapmaya çalışıyordum. İcatlar yaparak kendi oyuncuklarımı kendim oluşturuyordum.

Artık ona eşlik eden bir şey olduğu hissiyatındaydım. Lisede müzik hocalarımın dikkatini çekmeyi başarmış ve defalarca özel günlerde sahneye çıkarılmıştım.

Lise yıllarım boyunca, çeşitli şiirler yazıp besteler de yaparak, edebiyat hocalarımdan da tam not almam sanata ve özelde müziğe olan aşkımı artırmıştır.

Üniversitede de çeşitli okul etkinliklerinde sahne aldım ve özel gitar dersleri vererek harçlığımı çıkardım.

Ayrıca kafe ve bar programlarında da sahneye çıkarak müziği meslek haline getirdim.

Bugüne kadar birçok şehirde sahne aldım ve her tarz şarkıyı keyifle söyleyebilmekteyim. Benim yeni başlayan kısa yolculuğum bu şekildedir.

Hayat felsefenizi bir cümle ile tanımlayın desem.

“En büyük yetenek; iyi bir insan olmaktır.”

Bu keyifli söyleşi için ve yoğun programınızda bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Esas sanata ve sanatçıya olan ilginiz ve desteğiniz için ben teşekkür ederim.

 

 

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.