Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

TRT Ortak Yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” 2024’ün İlk Gişe Lideri Oldu

TRT Ortak Yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” 2024’ün İlk Gişe Lideri Oldu
Ucuz Web Tasarım
03.01.2024
A+
A-

2024 yılının ilk haftasında sinemaya giden seyircinin yüzde 50’sinden fazlası TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filmini tercih etti. 29 Aralık’ta vizyona giren film, toplam 387 bin 583 kişi tarafından izlenerek, vizyondaki ilk haftasına lider başladı.

 

Yurt dışında yoğun ilgi gördü

Bu yıl vizyona giren 11. TRT ortak yapımı animasyon filmi olan “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, Türkiye’deki tüm sinema salonlarında vizyona girerek lokasyon rekoru kırdı. Film, ayrıca 28 Aralık’ta Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Birleşik Krallık’ta da 98 sinema salonunda vizyona girdi. Yurt dışındaki sinemaseverler tarafından büyük beğeni gören film, 5 Ocak’ta ise Azerbaycan’da vizyona girecek.

 

Rafadan Tayfa’nın son macerasını aktaran TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filminin yönetmenliğini serinin diğer üç filmini de yönetmiş olan İsmail Fidan üstleniyor. Fidan, aynı zamanda filmin müziklerine de imza attı. Yapımın senaryosunu ise Arzu Yurtseven kaleme aldı.

 

Filmin konusu:

Uzaya çıkan en genç insan olarak oldukça popüler olan Hayri’nin “Yüzyılın İcadı” olarak tanıttığı ve mühendislik harikası olarak tasarladığı “Hayrimatör”, Zobi’nin de desteğiyle çalıştırılır; ancak bu kez de kötüler devreye girecektir. İcadın kötülerin ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert’i bu kez hiç olmadığı kadar zorlu bir görev beklemektedir.

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.