Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Sokakta yaşayan kimsesizlerin gerçek hikâyesi

Sokakta yaşayan kimsesizlerin gerçek hikâyesi
Ucuz Web Tasarım
03.01.2022
A+
A-

Yazar Musa Dedei’nin Zengin Yayınevinden çıkardığı son kitabı ‘Gecenin İniltisi’ kitap raflarında yerini aldı. Musa Dedei kitabı yazmadan önce sokakta yaşayan insanları anlayabilmek adına bir süre onların arasında yaşamış. Kitabın bir kısım geliri ise sokakta yaşayanlara destek olmak amacı için kullanılacak.

Yazar Musa Dedei “Gecenin İniltisi” adlı kitabı hakkındaki duygularını “Bir çocuğun ölüm hariç, terk edilme sebebi her ne olursa olsun o ailenin yaptığı en kötü davranışlarından biridir. Terk edilen çocukların sadece bedenen değil, ruhen de etkilendiğini ve büyüdükten sonra ömür boyu o etkinin altında kalacağını da unutmamak gerekir.

Bir babanın yokluğu, çocuğun varlığına önemli derecede zarar verir. Ve böylece durumların var oluşu büyük sorunlara dönüştüğüne dair pek çok örnekler mevcuttur. Anne ve baba sevgisinin, çocuk için yaşantısı boyunca bir şifa kaynağı olduğu, maddi ve manevi desteğiyle onun için büyük bir faktör olduğu da unutulmamalıdır.

Bir annenin, çocuk üzerinde ki hayatını tam anlamıyla kapsamlı bir şekilde etkiliyor olması, büyük, küçük meseleler ve en önemli olaylara kadar her şey annenin kontrolü altında olduğu için, etkilenme gösterirler. Anne, çocuğun dünyası içinde hareket ettiği bir evrendir. Bir çocuk hayatının başlangıcından itibaren tamamen annesine muhtaçtır. Çocuk her konuda annesine güvenir, onun her söylediklerine uyar ve bu da; çocuğun kendisini güvende hissetmesini sağlar.

Baba ise, bir annenin diğer yarısıdır. Babayı sadece maddi değil, manevi olarak da görmek gerekir. Baba bir kale, bir kalkan, bir koruyucu ve bir güvencedir çocuk için. Elinizde olan bu kitabı okuduğunuzda çocuklarınıza karşı daha duyarlı, daha şefkatli ve daha adaletli davranacaksınız…” şeklinde ifade etti…

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.