Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Serra Taşköprü aykırılığı ile gündemde!

Başarılı hukukçu Serra Taşköprü, başarısını aldığı ödülle perçinledi.

Serra Taşköprü aykırılığı ile gündemde!
25.09.2024
A+
A-

Başarılı hukukçu Serra Taşköprü, başarısını aldığı ödülle perçinledi.

Taşköprü bu yıl 16.’ncısı düzenlenen Altın Melek Ödülleri’nde yılın en başarılı kadın hukukçusu ödülüne layık görüldü.

Serra Taşköprü hukukçu kimliğinin yanında aynı zamanda birçok dalda büyük başarılara imza atarken birçok sosyal sorumluluk projesinde de aktif olarak görevler üstlendi.

Kadıköy’deki Yıldız Alpar Bale Okulu’nda bale eğitimi alıp balerin olarak 2 kere sahneye çıktı. Voleybol ve boksla kısa süreli uğraştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) gönüllü olarak birkaç yıl çocuklara eğitmenlik yapan Serra Taşköprü, Müjdat Gezen Sanat ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. İhsan Ustaoğlu yönetmenliğinde ve İlknur Bektaş senaristliğinde bir tiyatro oyununda sahne aldı. Türk Sanat Müziği korosunda yer alan hukukçu bir süre İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyesi olarak çalıştı. 2018 yılında Türkiye Basın Birliği tarafından Hayvan Hakları alanında “En İyi Avukat” ödülüne layık görüldü.

Taşköprü; Yeni Adana, Gölbaşı Güncel, Özgür İstanbul ve Velhasılıkelam gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır ve bir süredir Gazette’de köşe yazarlığına devam etmektedir. .Yeditepe Üniversitesi Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı sertifikası da olan Taşköprü aktif avukatlığın yanı sıra ilişki danışmanlığı da yapmaktadır. İstanbul Topkapı Üniversitesinden hukuk alanında bir sertifikası olan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrencisi olup adli bilimler uzmanı adayı olan Serra Taşköprü ayrıca “Vizyoner Yaklaşım” ve “Serratonin” adlı programları hazırlayıp sunmuştur. Vizyoner Hukuk ve Danışmanlık’ın kurucusu olan Serra Taşköprü, hâlen İstanbul Üniversitesi AUZEF’te Felsefe öğrencisidir.

Serra Taşköprü, 9 Nisan 1980 İstanbul Kadıköy doğumludur. İlkokulu Kadıköy’de Bahariye İlkokulu’nda, ortaokulu Sainte Pulchérie Fransız Kız Ortaokulu’nda, liseyi İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi’nde okudu. Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği’nde öğrenimine bir süre devam eden Taşköprü, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu. 2006 yılında İstanbul Barosu’na kaydolarak aktif avukatlığa başladı.

Antisistemik Akım Öncüsü olan Özgün Bir Mizahşör

Podcast deneyimi de olan Taşköprü Kapkara Mizah çalışması yapmaktadır. Antisistemik Akım Öncüsü bir Mizahşör ve aynı zamanda aykırı bir yazar olarak da bilinen Serra Taşköprü aktif olarak da yazarlık hayatına devam etmekte olup yeni kitap hazırlığındadır.

Hesaplanmış Sessiz Manipülasyon Yoluyla İşlenen Suçlar ve Yasal Boyut (1. Basım: Mânâ Kitap, 2019-2. Basım: Klaros Yayınları, 2023), Sessiz Şiddet (Mânâ Kitap, 2020) ve Sessiz Aşk Terapisi (Ateş Yayınları, 2022) ve Beni Linç Eder misiniz? (Günce Yayınları, 2024) adlı dört eseri bulunmaktadır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.