Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Rusya Üniversiteleri Ücretleri Nelerdir?

Rusya Üniversiteleri ücretleri, diğer ülkelere göre kıyaslandığında önemli ölçüde çok daha uygun olmaktadır. Bu ücretler; okula, şehre ve bölümlere göre farklılık göstermektedir. Genel olarak yıllık Rusya Üniversiteleri ücretleri aşağıda yer almaktadır:

Rusya Üniversiteleri Ücretleri Nelerdir?
Ucuz Web Tasarım
16.09.2022
A+
A-

Hazırlık ücretleri: 4000-6000 dolar arasındadır. Moskova gibi büyük bir şehirde 4000 dolardan başlamaktadır. Sağlık bölümlerinin ücretleri daha üst noktalarda olmakla beraber 8500 dolara kadar çıkar. Ücretler Rusya’da okul tercihinde bulunacak öğrenci adayları için çok önemlidir.

Rusya Üniversitelerinin Eğitimi ve Ücretleri


Rusya, yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz ülkelerden birisidir. Aynı coğrafyada bulunmanın avantajlarını yaşamaktayız. Özellikle, yurtdışında eğitimi almayı isteyen öğrenciler için yakınlığı, havayolu en başta olmak üzere gelişen ulaşım ağlarının olması çok avantajlıdır. Rusya Üniversiteleri ücretleri de, Rusya’da okumayı isteyen birçok öğrenci tarafından merak edilir.
Sınava girmeye gerek kalmadan, Rusça veya İngilizce eğitim dillerinde fakültelerde eğitimi alabilirsiniz. Rusya Üniversiteleri, akreditasyona sahip, YÖK ve uluslararası olarak bilinen yüksek eğitim kurumlarıdır.

Rusya’da Eğitim Uygun Mu?


Rusya Üniversiteleri ücretleri olarak, hazırlık ücret paketleri noktasında, örneğin;

  • Moskova Devlet Üniversitesi: 8400 dolar,
  • Moskova Devlet İnşaat Üniversitesi: 6000 dolar,
  • Moskova Devlet Teknik Üniversitesi: 6500 dolar,
  • Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi: 7500 dolar,

gibi rakamlar vardır. Hazırlık dil eğitimi paketleri yanı sıra, fakülte harçları da yaklaşık bu rakamlardan belirlenmektedir. Öğrenci danışmanları ile beraber kıyaslama yapılabilir. Şahsi incelemelerle de kıyaslanabilir ve kaliteli eğitim ile eğitim giderlerinin kıyaslanması oldukça avantajlıdır. Bu uygun rakamlarla kaliteli okullardan mezun olacak, birçok yerde kariyer fırsatlarını yakalayacaksınız.

Rusya’da Üniversite Okumanın Avantajları


Özellikle eğitim geçmişinin ve teknik altyapının köklülüğü ve mühendislik alanında sayısız başarıyla Rusya, yurtdışında teknik üniversite okumayı isteyen sayısız öğrencinin ilk tercihinde olan ülkedir. Bu tercihin en önemli sebepleri arasında Rusya’nın silah ve uçak sanayisine ve ayrıca uzay ekonomisine yapmış olduğu ileri seviyedeki katkıları bulunur. Euro Star Yurtdışı Eğitim sitesi bilgi için doğru adrestir.

Sanayisine ek bir şekilde sağlık sektöründe de önemli çalışmalara imza atan Rusya’da en başta tıp olmak üzere diş hekimliği, eczacılık gibi alanlardaki çalışmalar da uluslararası seviyededir. Özellikle sınav kaygısı bulunan öğrencilerin sağlık bölümlerinde öncelik verilen ülkelerin başındadır.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul Tel: 0 (212) 244 66 00

 

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.