Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

İNŞAAT KENAR KORUMA

İnşaat alanlarında, gerek bina yapılanmalarında gerekse yıkılmalarında göz ardı edilen en önemli konulardan biridir işçilerin güvenliğinin doğru şekilde sağlanması. Güvenlik, öncelikli olarak düşünülmesi gereken bir sorumluluktur.

İNŞAAT KENAR KORUMA
Ucuz Web Tasarım
10.08.2022
A+
A-

Çalışma alanının belli bir ortam içerisinde olduğunu belirtmek için geçici inşaat kenar koruma sistemleri kullanılarak gerekli şekilde güvenlik sağlanabilir. İnşaat kenar koruma aynı zamanda inşaat içerisinde ilgili cisimlerin korunması açısından da büyük önem arz eder. Kenar koruma sistemleri, çalışan kişilerin düşmesini engelleyeceği gibi herhangi bir malzemenin zemine düşerek tehlike oluşturmasının da önüne geçer. İnşaat alanlarında ya da onarım, tamir gerçekleştirilen farklı alanlarda birçok malzeme bulunur. Bu malzemelerin doğru şekilde dizilmiş olması ve tehlike oluşturmaması gerekmektedir. İşçinin çalışma esnasında ayağı ile bastığı bir malzeme kayabilir. Maddi zararın yanı sıra işçinin hayatını da tehlikeye sokabilir. Bunun önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için inşaat kenar koruma sistemleri geliştirilmiştir. İnşaat oluşturulmadan önce mutlaka kenar koruma ekipmanları temin edilmeli ve daha inşaatın en başından itibaren bütün güvenlik önlemleri alınmış olmalıdır. Aksi halde, ortaya çıkacak bir hata diğer hataya sebebiyet vereceğinden geri dönülmez sonuçlara yol açabilir. Kenar koruma sistemleri inşaat alanının içinde yapılacak herhangi bir işlem için de güvenlik sağlar. Vurma ya da kırma işlemleri esnasında malzemelerin dışarıya sıçramaması için de önemli bir engel oluşturur. İnşaat kenar koruma sistemleri, inşaat alanı çevresinde ortaya çıkabilecek bir yaralanmayı da engelleyecek, güvenliği yüksek bir emniyet sistemidir. Yapılan çalışmalarda inşaat kenar koruma sistemlerinin güvenliği önemli şekilde sağladığı da gözlemlenmiştir.

İnşaat kenar koruma sistemleri çeşitlidir. Yapılacak iş tipine göre kenar koruma sistemleri seçilir. Try Mühendislik olarak sizlere istediğiniz iş tipine uygun şekilde doğru ve güvenilir ekipmanları sunmaya daima hazırız. Try Mühendislik sizin için en gerekli önlemleri alarak inşaat kenar geçici sistemlerini uygun maliyetlerle satışa sunar. İnşaat alanında meydana gelecek bir kazanın size geri dönüşü şu anda yapmaktan kaçındığınız masraftan çok daha pahalıya mâl olabilir. O yüzden geç kalmayın. Hemen firmamız ile iletişime geçin.

 

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.