Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Cevher Zenginleştirme Tesisleri

Cevher zenginleştirme, bir cevherde bulunan çeşitli mineralleri, cevher hazırlama işlemlerinin uygulanarak, endüstrinin gereksinimlerine en uygun hammadde şekline getirmek ve ekonomik değer taşıyan mineralleri, ekonomik değer taşımayanlardan ayırt etmek için yapılan işlemlerin tümüne denir.

Cevher Zenginleştirme Tesisleri
Ucuz Web Tasarım
04.08.2022
A+
A-

Cevher Zenginleştirmeyi Gerektiren Nedenler

Hammaddeyi tüketim yerlerinin teknolojik gereklerine uygun hale getirerek kullanmayı mümkün kılmak gibi teknolojik nedenler

– Cevher üretildiği şekille ekonomik değere sahipken cevher hazırlama ile cevherin ekonomik değerinin arttırılması, cevherin üretidği şekilde ekonomik değeri bulunmazken cevher hazırlama ile ekonomik değer kazanması gibi ekonomik nedenler

Zenginleştirme Yöntemleri

Zenginleştirme(konsantrasyon), boyut küçültme ve boyuta göre sınıflandırmayı izleyen ve cevher içerisine bulunan değerli mineral ve mineral gruplarını, değersizlerden ayırmayı amaç edinen işlemlerin tümüne denmektedir. Bir cevherdeki çeşitli minerallerin birbirinden ayrılmasının sağlanması, mineraller arasındaki kimyasal ve fiziksel özellik farklarına dayanarak geliştirilen zenginleştirme yöntemleri sayesinde mümkün olmaktadır.

Cevher Zenginleştirme Yöntemleri

Cevher zenginleştirme işleminde, fiziksel özellik farklılıklarına dayanan dört tane temel zenginleştirme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler şunlardır:

– Boyuta göre sınıflandırma veya ayıklama ile zenginleştirme

– Özgül ağırlık farkı yöntemiyle zenginleştirme

– Manyetik ayırma yöntemi ile zenginleştirme

– Elektrostatik ayırma yöntemi ile zenginleştirme

Zenginleştirme Yönteminin Seçimi

Zenginleştirme yöntemi, cevherde bulunan değerli ve değersiz bütün minerallerin cinsine, kimyasal, fiziksel ve fizikokimyasal özelliklerindeki farklılıklara ve boyut dağılımlarına dayanarak seçilmektedir. Temsili cevher numunesi üzerinde, şu incelemeler yapılmaktadır:

– Cevherin içerdiği tüm minerallerin tanımlanması

– Tanımlanmış minerallerin tüm özelliklerinin saptanması

– Zenginleştirmede yaralanılacak özellik farklılıklarının belirlenmesi

– Tane serbestleşme boyutunun saptanması

– Uygun yöntemlerin belirlenmesi

Cevher Zenginleştirme Tesisleri

Cevher zenginleştirme tesisleri, cevher zenginleştirme ve cevher hazırlama olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Cevher hazırlama kısmının çoğu, tesisin ana konkasör kısmından oluşmaktadır. Konkasör ve öğütme kısmında istenen tane boyut indirgenmesi ile beraber cevherin minerolojisine uygun bir şekilde doğru zenginleştirme metodu uygulanmaktadır. Bas-tr firmamız sayesinde, sahasında uzman tecrübeli kadromuzun da yardımıyla size mükemmel kalitede hizmet ve ürün sunmaktayız.

Ucuz Web Tasarım
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.